Review Boba 3G Carrier

Jika anda:
1. Mempunyai anak kecil yang tak mahu ditinggalkan didalam playpen/babycot untuk memasukkan baju kotor dalam mesin basuh – Dia menangis macam kita cubit peha kanan, peha kiri terasa juga
atau
2.  Anak kecil yang tak boleh dibiarkan berjalan sendiri di AEON nanti tiba tiba dengar announcement anak siapa berbaju merah nama mak CHUYAYA dari speaker AEON

BOBA 3G Soft Structured Carrier ini untuk anda!

Sebenarnya jika anda tidak mempunyai 2 ciri diatas, masih Boba 3G SSC ini sesuai digandingkan dengan anda
Selagi…selagi anda ada anak kecil bawah 5 tahun!

Bagi diri saya sendiri, saya jarang keluar jalan jalan dengan Alya
Tahun 2011 beberapa kali (kurang 10)
Tahun 2012 baru 2 kali kut
Memang tiap kali nak ke ofis, saya ada niat untuk memasukkan Alya ke dalam handbag
Untuk kebaikan Alya dan saya, Alya ditinggalkan bersama pengasuhnya

Jadi bila ada peluang untuk kami keluar bersama, saya mahu dukung dia supaya dapat berbual sambil berjalan
(dan picit kaki Alya)

Dengan anak anak kecil, saya tak pernah kalut nak bawa air panas, susu tepung dan stroller
Natural parenting such as breastfeeding, cloth diaper and babywearing  is a breeze to me and my kids!

 

Prinsip asas untuk memasukkan anak kedalam carrier ialah :
- Dah minum susu dan
- Lampinnya tak basah

Berikan peluang untuk dia berada didalam SSC dan tak sangka Alya boleh tertidur didalamnya!

 

Kebaikan babywearing antaranya ialah :
- Mothers’ oxytocin is increased through physical contact with the infant, leading to a more intimate maternal bond, easier breastfeeding and better care, thus lowering the incidence of postpartum depression and psychosomatic illness in the mother
Semakin kerap ibu menyentuh bayi, semakin tinggi oksitosin yang dihasilkan. Ianya hormon keintiman dan kasih sayang.

- Infants who are carried are calmer because all of their primal/survival needs are met. The caregiver can be seen, heard, smelled, touched, tasted, provide feeding and the motion necessary for continuing neural developmentgastrointestinal and respiratory health and to establish balance (inner ear development) and muscle tone is constant.

-Infants are more organized. Parental rhythms (walking, heartbeat, etc.) have balancing and soothing effects on infants.
Berbanding  bayi yang dibiarkan keseorangan didalam stroller

- Infants are “humanized” earlier by developing socially. Babies are closer to people and can study facial expressions, learn languages faster and be familiar with body language
Sambil berada didalam carrier, anak boleh belajar dari ibu cara memesan makanan di kaunter..hih

- Independence is established earlier

- Attachment between child and caregiver is more secure.

 

 

Keadaan yang ‘kejap’ seperti berada di dalam perut ibu mendamaikan bayi insyaAllah

Dengan penggunaan SSC, anda juga boleh mendukung anak dibahagian belakang

Terdapat beberapa features baru untuk Boba 3G SSC
- Antaranya 2 poket tambahan untuk meletakkan barang barang ibu

- Tempat sangkut handbag yang lebih selamat

- Tempat letak kaki anak

- Kain tambahan untuk menutup kepala anak jika berjalan dibawah panas terik mentari (seperti nak ke tempat parking)

 

Boba SSC mempunyai banyak pilihan warna menarik dan istimewa untuk semua pelanggan Lunatots
Pre-order Boba SSC dengan promosi hanya RM372.30 (harga asal RM438) dilanjutkan sehingga 25 April 2012
Lebih masa untuk anda menceritakan kebaikan babywearing dengan Boba SSC yang beraneka corak kepada roommate (ya roomate..hihi)

Pesanan boleh dibuat di link ini
Atau hadir ke mana mana cawangan Lunatots – Amcorp Mall, Maju Junction, Putrajaya, Bukit Tinggi Klang, Kota Damansara, Penang mahupun Bandar Sri Permaisuri Cheras untuk menikmati harga istimewa ini
Beritahu kami corak yang anda mahukan dan ianya akan direserve untuk anda
Limited di Malaysia, terhad untuk ibu bapa yang pantas dan mahukan yang terbaik pastinya!

Boba SSC juga mempunyai 1 tahun untuk buckle dan 2 bulan untuk manufacturing defect jika terdapat sebarang tetasan pada jahitan sewaktu pembelian

Anda pasti mendapat kualiti yang terbaik daripada Boba, Boba Malaysia dan Lunatots, insyaAllah

 

 

Babywearing baby will babywear?
Aisyah yang comel dengan ‘baby’ yang dikendongnya supaya baby kurang menangis dan lebih tenang kan Aisyah :)

 

I heart Boba 3G Soft Structured Carrier
Read about babywearing featured in Kosmo 13 April 2012 here

—–
Lunatots®, owned by Lunaworks Sdn. Bhd. is a Malaysian Brand focusing on Natural Parenting. We are expert in assisting parents to nurture their beloved sweethearts the natural ways.
Kindly LIKE our page at www.fb.com/lunatots for more tips and information 

 

 

 

 

 

Related Posts with Thumbnails

8 Responses to “Review Boba 3G Carrier”

  • wani pcmc says:

    Salam Kak Sue :) kalau mak n pak nya saiz XXL leh ke pakai carrier ni…? mohon penjelasan. TQ :)

    Wani, ada larasan saiz untuk ibu dan bapa yang bersaiz XXL. Wani boleh datang untuk cuba :)

  • fiza says:

    wanita preggie 2months boleh babywearing tak? back carry ke..

    Boleh Fiza. Lebih mudah jika menggunakan SSC (back carry)

  • noraini says:

    su,anak sy 9 bln dan nyusu bdn sepenuhnya,tp badannya kurus,timbang beratnya baru 6.9kg..hampir-hampir nak masuk garisan kuning..mcmana nak bagi beratnya bertambah..geram tgk anak su,bulat!!

    Aini,
    Baby ikut ibu dan bapanya. Ibu dan bapa comel, anak pun comel dan kecil. Aini jangan risau ya.
    Untuk menambahkan berat anak, boleh tambah makanan yang berlemak seperti butter (sedikit). Nasi lemak untuk emak ..hihi

  • Azniscott says:

    Sue…untung anak nak duduk dalam tu…sigh…ameen lau buat macam tu macam kena histeria…dia tak suka dipeluk/terkurung dan mahu bebas…moby wrap tu akhirnya pakai sekejap je sebab dia nak bebas merayap

    Ameen umur berapa Azni?
    Alya belum pandai berjalan dan suka didukung.
    Dzakwan pun suka bebas tapi tetap kena didukung :)

  • amir azuan says:

    Sue…nk tumpang tnya..bila 3g carrier ni available at ur place kalo nk self collect eh?

    Amir, insyaAllah by Monday dah available. Amir nak self collect atau nak kami poskan?

  • amir azuan says:

    Sue,kalo isnin pg tu sudah available..nak self collect la..singgah otw balik ganu..boleh?

    Amir, boleh singgah turunkan kepok leko (eh?) Hihi
    Jemput datang ye Amir, kirim salam pada Nawwar dan baby :)

  • Shafinas says:

    Akum.. Boba 3g boleh dpt harga promosi lg tak?

    Shafinas boleh hadir ke cawangan Lunatots untuk menyemak promosi yang sedang berlangsung ya!

  • Darwin mom's says:

    promosi utk RM372.30 msh ada x?

    Darwin Mom, promosi tersebut dah tiada.

Leave a Reply

Disclaimer
    The entire contents of this blog are based upon the opinions of author unless stated otherwise noted. The information in this blog is not intended to replace a one-on-one consultation with lactation consultant. It is a sharing information and knowledge from the research of author. This blog outlines sources, ideas and suggestions on breastfeeding your baby. The author and family disclaim any liability arising directly or indirectly from the use of the information contained in this blog.

    Do drop by at any Lunatots Outlet ( Your Parenting Partner) to buy breastfeeding, cloth diaper and babywearing item. Our official website is http://www.lunatots.com

    Kindly do not SMS me to ask about breastfeeding problem as I may not be able to reply it.

    Feel free to communicate through my email info'at'lunatots.com for seminar arrangement

    Whatsapp 0129449515
    LIKE my Facebook pages:
    Suraya Ali
    Lunatots Cloth Diaper
    The Milk Story
facebook.com/suelunatots
Suraya Lunatots

Create Your Badge
Leave me a msg for friend request approval purpose
Networked Blog

Announcement
OFFICE : 0392265152 LUNATOTS HQ 32G JALAN DANAU LUMAYAN 1, BANDAR SRI PERMAISURI, 56000 CHERAS KUALA LUMPUR HOTLINE LUNATOTS : 0102414050 /0125502515
Luna’s Counter
Friends Online

View My Stats
Nuffnang ADV
Luna’s Shop
http://www.lunatots.com/shop
Readers
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: