Pencarian Model Baby Lunatots Cloth Diaper

Pencarian Model Baby Lunatots Cloth Diaper

Oh oh pengumuman ini agak tergesa gesa
(Tarik nafas..lepas)
Sekarang ni saya agak sukar bernafas
Kadang2 saya rasa macam saya ialah watak Fazira dalam cerita Cinta Kolesterol

Lunatots mencari model untuk column di Pa&Ma keluaran July

Syarat-syarat penyertaan ialah :

  • Anda adalah pelanggan Lunatots (pernah membeli apa apa di Lunatots.com)
  • Atau sudah membeli Lunatots Cloth Diaper daripada mana mana reseller Lunatots
  • Bayi anda berusia 3-4 bulan (pada May 2009)
  • Letakkan step anda memakaikan Lunatots Cloth Diaper sahaja kepada bayi anda di dalam blog anda
    dan
    tinggalkan url blog anda di bahagian komen entri ini
  • Saya akan memberitahu keputusannya pada minggu ini juga
  • Shooting di Karangkraf Shah Alam akan diadakan pada 11 May 2009 (Isnin Minggu hadapan)

Inilah peluang utk si kecil anda bergaya dengan Lunatots Cloth Diaper secara komersial!

Saya mengharapkan bayi bayi comel yang baik bila dipakaikan cloth diaper.. Bayi saya sudah dewasa besar..hihi

468 ad

29 Comments

  1. nak masuk juga…tp bb kita senasib, udah dewasa gitew. sue kelmarin ku der contact mu…012…tp tak dpt…nak minta bantuan. mu ader no tepon lainkah? oh, bila iki nak beradik? ku rasa2 aimin bakal mempunyai adik….

    Jutt : ku masih makai 012 itu..
    Tahniah Jutt :)

  2. nak masuk..sume syarat dah cukup kecuali blog.lum create ler ….

    Nisa : Nisa sempat lagi create, senang je dear..menggunakan http://www.blogspot.com

  3. wah..kyra tak bpeluang iyer..hehe..sue teramat bz kah? lama kite x bergebang..

    Riez : Kalau Kyra baik masa pakai CD, mu buleh calonkan Kyra juga :)

  4. nak masukkan danish bole? dia 4 bulan bulan ni..lum 5 bln lagi..

    Buleh Lyn, letakkan gambar ibunya memakaikan Danish Lunatots CD :)

  5. isk2…sadis btul..bb i dah 6 bulan..nak masuk jugak…

    Mamawafiq: Buleh masuk asalkan Wafiq sopan santun semasa dipakaikan cloth diaper :) Good luck!

  6. sue silap..2009 bukan 1009 :)

    Wah Sya : Nampak sangat Sue sesak nafas kan…kekeke dah betulkan kepada 2009

  7. bestnyer..tapi SITI dah lebih had umur…

    MamaSiti : Siti dah ligat masa dipakaikan cloth diaper ye..

  8. alahai.. rasanya part pernah mjadi customer diyaluna tu emma dah pass kot.. tp tang had umur bayi tu sah2 fail.. waaaa.. sedihnye….

    Emma : Adik Rayyan, sempatkah? hihihi…

  9. adeh..buleh tak tipu umo baby hihi

    Yah : Buleh Yah..kalau babymu tak ngeliat ngeliat masa pakai CD :)

  10. adeih…ni yg buat ku rasa mau baby semula nih. Farzana dah menjangkau mur setahun ujung mei nih…aci lagi tak?

    Asu : Farzana dah buleh berlari masa dipakaikan CD, nanti jenuh nak kejar beliau..hihi…Adik dia buleh!

  11. hehe menariknyer…sume dah cukup cuma part dok penang jer…camno tu nak pi shooting tu karang…hehehe

    Hihi : Nanti Su kena amek cuti Isnin depan :)

  12. nak masuk jugak tapi aina x pakai CD lagi lah, ni baru nak m’cuba pakai, baru nak order…

    Lepas ni Aina boleh melaram dengan CD baru :)

  13. Alah…ruginyer baby ‘Aina tak dapat join. Da terlebih umo la Auntie Sue…’Aina nak masuk setahun 5 bulan 11hb Mei ni…

    Kalau ‘Aina buleh duduk diam masa pakai CD, masih buleh join tolong aunti Sue :)

  14. wah, sedang elok je dgn umur my Ayra. bila tarikh tutup penyertaan ni?

    Mommy Ayra : Hari Jumaat ini…sbb shootingnya next week :)

  15. UmidanISh |

    sue, malula pulak umi si danisH ni, danisH ready je. uminyer pla yg malu2 gitu.. sape nak mulakan ni, leh umi tgk aksI si comel yg cute2 nnt.

    Lyn : Jangan malu malu Danish & umi :)

  16. sue camner nak tinggalkan url blog….ku baru blaja2 jadi blogger….tolong ek..

  17. kak mcm ne nk dpt kn cd tu??skrg bln ni bb umo 3bln,sue bru nk mencri-cari cd,blog dah ade umo pn ok,cma x de cd tu???

    Sue boleh beli di http://www.lunatots.com

  18. aku boleh tak jadi model?haha.

    Tak Niji. Tak.

  19. Sue jom sinGGah Lin punyer blog jaP ye..hehe

  20. alg, tentu x senang duduk skrg ye. penat. moga cepat dptkn penyelesaian dan boleh tarik napas lega semula dan buleh update blog ye :)
    alg n jutt dh ckp ttg baby kedua. sgt ketinggalan kurasa. :p

    Ayg : Alg tak pandai bahagi masa dengan baik
    Mungkin Alg kena beli buku motivasi?
    Eh..ada ke masa Alg pergi beli buku :sigh:
    Baby kedua? Ayg jauh lebih bertuah punyai banyak masa berbanding kami tau..

  21. a’kum sue…nak tumpang tanya sikit…saya ada beli cloth diaper, tapi setakat ni ada problem;

    1) dia bocor di tepi tepi CD tu, dah tarik wings dia tapi tak berkesan juga. anak umur 3 tahun , sangat aktif…macam mana nak buat?

    2)saya cuba bubuh 2 insert untuk pakai malam , sebab anak memang heavy wetter, tapi dia tak selesa. mengadu gatal dan berpeluh, bila check CD tu , tak kencing lagi pun, tapi bontot dah basah sebab peluh. terpaksa tukarkan pada dispo semula…

    harap dapat beri tunjuk ajar…kalau everything okay, saya ingat nak beli CD lagi, tambahan kepada 2 keping yang dah ada…tengkiu :D

    Salam Siti :
    1) CD jenis apa yg anak Siti pakai (velcro atau snap button)? Selepas pakaikan CD, Siti dah tarik drop wing yang terjatuh di bahagian pinggangnya? Sabun apa yg Siti pakai utk basuh CD baby? Berapa lama dah Siti pakai CD tu..

    2) Skrg memang musim panas kan? Berpeluh2 rasanya..Biasanya CD lebih breathable berbanding DD. Mungkin Siti boleh cuba pakaikan dia satu insert je bermula jam 12 mlm sehingga 6 pg. Berapa berat anak Siti sekarang?

    Sue akan cuba tolong Siti ye.. Terima kasih atas kepercayaan dan sokongan terhadap Lunatots CD :)

  22. lorh…anakku 6months…tp handsome je dlm CD…www.ryanraffael.blogspot.com …tapi kan…tak layak umur la plak

    Comelnya Ryan Raffael…selamat berCD ye dear!

  23. sue,
    (btw, tahniah ya…postitif lagi…)

    saya pakai jenis velcro…anak 15 kilo. dah pandai cakap bila nak kencing, cuma bila malam dan nak poo -poo dia masih nak pakai pampers…saya pakai sabun daia, sikit aje bila basuh , macam instructions…malam tadi okay.. tak ada kebocoran…nanti saya cuba pakaikan satu insert saja, then maybe tukar pada jam 4-5 pagi (memang time tu dia akan bangun mintak susu)…
    saya akan beri feedback balik …tapi nak beli laundry bag lah, untuk cuci CD tu…saya akan buat order kat lunatots.com ya.

    Terima kasih Siti : Yup, masa mula mula pakai CD, hari hari setiap masa bocor. Antara sebabnya, insert belum menyerap betul2 masa tu.
    Semakin banyak basuhan, semakin kuat serapan insert :)
    Ok, Nanti Sue cek di Lunatots.com ye

  24. eh, kesimpulannye ada winner ke x? hehe

    Huda : Kak Sue akan kontekmu untuk maklumat lanjut sebentar nanti ye dik..Kak Sue tengah sibuk sedikit..

  25. wahhh.. dah ada pemenang yer.. tahniahh..

    Lyn : Sue akan hubungi Lyn nanti ye..kasi Sue siapkan kerja sikit je ni..

  26. sue,
    sori, satu soalan lagi… (banyak soalan la makcik ni)

    ada orang cakap CD ni tak sesuai untuk newborn sebab besar. kena 3 bulan ke atas baru boleh. sue ada try lunatots CD untuk newborn ke so far? fitting okay tak kalau kita adjust button to small setting? my first son dulu lahir dalam 2.7 kg, so saya estimate baby second coming in august ni pun lebih kurang tu jugak kot…

    (sebabnya malas nak beli lampin tradisional tu, maklum la , newborn baby banyak poo-poo dan pee-pee…tapi ada yang bagi nasihat , katanya pocket CD ni bila dah besar sikit…dia suruh pakai prefolds , tapi macam menakutkan je snappy fasterner dan leceh aje….)

    thank you for ur opinion…

    Salam Siti : Lunatots CD sesuai utk baby 3 kg – 15 kg.
    Boleh digunakan untuk newborn dengan setting small.
    Walaubagaimanapun, ramai ibu tak prefer pakai CD sbb tak nak basuh CD banyak kali sbb bayi kecil kerap poo poo kan
    Untuk SEJU nanti, insyaAllah Sue pakaikan dia CD dari hari pertama di hospital sbb CD boleh mesin basuh berbanding pendedahan awalnya terhadap bahan kimia dalam DD (trauma dengan ruam bayi)
    InsyaAllah 20-30 CD mencukupi utk cover sampai ayah iki & SEJU balik kerja utk bilas kan CD2 mereka, hihi..
    Ibu berhak membuat pilihan yang sesuai utk bayi masing masing :)
    Dan sepatutnya pilihan itu sesuai dengan keadaan pada waktu itu kan dear..

  27. meh saya tolong jawab soklan kak siti eh,
    ive been cloth diapering my Ayra since she was 2 weeks young, masa baru2 lahir tu badan kita pun tak larat lagi, nak handle cd nak basuh suma leceh at that time, so i use dispo 1st padahal dah ada stash dah by the time she was born sbb saya beli sket2 masa pregnant. then bila body dah kuat sikit, baru saya pakaikan ayra cd, itu pun selang dengan dispo sbb stash rupanya tak cukup. plus awal2 tu tak berani nak kasi maid basuh takut dia salah kang rosak je cd beli mahal2. then beli sket2 tambah by the time she was 1 month young, she was fully on cd.
    fyi , to fully cloth diapering a new born kalau setakat ada 10 pieces tu mmg semput jugak la , dah la dia banyak pee/poo, then nak basuh, tunggu kering suma kadang2 taksempat. so kena guna dispo jugak. unless you have like 20 pieces or more, barula senang sket. So thats y la ada org prefer guna prefold+diaper cover system sbb murah. so boleh beli banyak n boleh change selalu. but it all a matter of preferences, pilih mana yg senang dengan kita mommies n selesa dgn baby. sekian saje komen saya yg tak seberapa ini .hehe Happy cloth diapering!

    Terima kasih Huda :)

  28. yumyum,

    terima kasih ya. betul jugak tu, awal awal bersalin, tak larat nak basuh basuh ni..saya ingat buat macam tu jugak lah…ni tengah kumpul stash CD slow slow, buat prewash semua… nanti nak pakai senang… and cd review kat blog ayra pun very helpful…terima kasih ya

    Siti : Huda dan Ayra sangat membantu kan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: