a famosa water world

a famosa water world

kusapu sapu habuk di blogku ineh
maklumlah,lama tak jenguk
(kes sakit jatuh katil)
mcm ala ala tekanan jiwa gitew

bila saya berkata perlahan tapi kasi suami dengar “susahnya menjaga anak kecil”
si dia jawab “menjaga sue lagi susah”

kak elly itu lah ..dia tanya soalan cepumas POPKUIZ
“hb sue tiga suku cam sue?”
saya pula tanpa syak wasangka menjawab
“tak,dia straight je, takde tiga suku”
tetiba cam tersentapz
“by the way,siapa yg akak cakap tiga suku tu?”
sambil memandang kiri kanan…hak hak

haih,seminggu iki dok ngan abah n mak
pagi2 mereka main dengan cucu
petang2 sampai kemalam mereka main dengan iki
sampaikan skrg bila abah n mak saya dh balikpun
iki ajak main masa tengah2 malam..haih..
ayah nak main, anak nak main…nyeh nyeh

ini iki dengan syasya
si dia kata muka syasya default senyum dan muka iki…em….hihi…

oh ye,sebenarnya beza iki dan syasya hanya 2 minggu
iki abg,syasya adik
tapi iki keluar on december, jadi beza umur mereka ialah sebulan 2 minggu
dan di tahun persekolahan, beza umur mereka ialah setahun..nyeh nyeh
ok juga, lain kertas UPSR,lain kertas PMR
(adala alasan soalan susah ke, pemeriksa strict ke etc etc)

kupandang2 iras sape la syafini ineh ya
iras zikry ker?

jenuh mommies diorg bujuk suruh senyum dalam gambar
tapi dedua masam, pelik tgk org ramai2 keluarkan kamera
haha…

Iki with Syasya

iki smiling (smiling?)
tengokgambar di bawah
macam iklan minyak yu yee cam limau
“nape dik?sakit perut ke?”
“mak saya selalu sapukan minyak yu yee cam limo”
(mementangla iki tak nangis masa ni..)

Iki with adik

pagi hari tok abah dia ajak tengok burung
malam hari tok abah ajak tengok lampu rumah flet
aduih…

Iki on top of the car

hujung minggu,hari ayah bersenang lenang
letak iki di hujung jari kaki saja

Iki is playing with daddy

Lion on his hand

di tangan iki ada lion
mommy belikan di Kiddy’s Place
tiap kali iki angkat tangan, lion akan berbunyi..
(sudahnya iki tak angkat tangan yg ada lion..dia malas..)

hujung minggu lepas, mommy bawa iki ke water world
terkejut ayah tgk nak masuk water world kena bayar RM42 seorang
kitorang cari cari juga rumah Mawi dan Stacy, tak jumpa pula

iki duduk bawah mushroom
dia badmood sbb dia mengantuk

Zikry under the mushroom
walaupun begitu semua org dok godek godek dia jua
mana la dia tak tension

What are these people trying to do?
dalam gambar di bawah
nampak macam mommy & mak long yang beria ria kat a famosa water world,kan?
zikry wat biasa biasa saje
mandi pakai seluar mandi je ye yang!

Mommy busuk
baru mandi celup celup sekejap
iki dah naik ke darat
tukarkan baju dan tidur atas meja
cian anak mommy,penat temankan mommy mandi manda

Sleeping zikry
masa zikry tidur, mommy pakat main apa yg ada dalam water world tu
alang alang dah bayar kan..
dari pukul 12 sampai pukul 6 kami berendam
masa pak guard nak tutup gate water world baru kami keluar
daddy bergambar dengan iki
kes takde sape amikkan gambar dia
nampak hidung je yah?

Nyammy

He does looks like shinchan
mommy bergambar ngan mak ngah
semua bahagian nampak besar
haih..takpelah, besar kecik kan hanya kata sifat sahaja
(pujuk diri sendiri)

mommy with Mak ngah
sebelum masuk kereta, bergambar dengan ayah n zikry
*eh yah,kita lebih kurang sama shomel tinggi je ye?

us
senang ada gambar byk2
mommy tak perlu mengarut tulis pepanjang

di bawah ni gambar susu utk zikry dalam freezer
kaler nye berbeza mengikut mood mommy

ah yeh, zikry itu…breastfeeding exclusively
insyaAllah hingga ke bekalan expressed breastmilk(ebm) yang terakhir..
amin..

Milk for him

468 ad

8 Comments

  1. semangat nak mati dorang membelek2 iki tu sis.hehe.budak tu nak tidur, manala nak melayan..

    pst, semuanya nampak besar, jangan berangan kecik lagi..hehe.Kamu sudah ada anak seorang. Kamu kene sedar diri.hahaha

    n sis, susu itu kalau di dalam peti rumah saya..gerenti habis.macam dadih je lagaknya.haha

  2. pss..alang..ade ayat senset kt sinie..hikss…

  3. sue, aisehhh malu la sebut namaku. kang marah hubby sue kta bini dia 3suku ihihihhi..wink wink!!

  4. nape x biar iki terapung sorang2 keliling water world? pelampung dh hebat dh. ade mushroom, cukup sbg bekln mknn. jauh perjlnn luas pandangan. hehe (sori alang, ayg merapu di pg2 sblom ke tmpt praktikal)

    susu tu cam dadihla alng, x jual ke? kalo letak kat kdai ayg kompem habis org beli:)

  5. Sue, nih oya MMU. Ingat tak?? lama tak chat ngan sue. Ofis block la.Tensen lak. Besar dah zikry ehh..seronok dgr sue masih bf die..oya preg yg 2nd tau..ehehehe. Insya Allah this time oya memang nak BF sepenuhnya 2nd baby nih. NO FORMULA milk..ehehe. doakan oya ehh..anyway oya cam berminat ngan pump spectra tu:)

  6. serinditrimba |

    sue..ada ayat pelik yang dipotong la…

    Erk..saja buat-buat tak paham

  7. nah sue..oya berminat ngan pump tuh..jom kiter pakat2 breastfeed..tahniah oya..da second baby..selamat berbreastfeed..
    zikry makin tembam dan comel..cam mak dia..cepat2 pandai bercakap ye zikry..nanti leh borak2 ngan kakak iffah..:)

  8. ted:hari hari hobiku membelek iki.
    ku baru ada anak seorang ted.jadinya,kumasih kecil gitew.
    dadih?kalau ted minum,mubakal jadi anak susuanku..mahu?

    angah:senset?oh..ayah main dengan anak itew ya? :p

    kak elly:suamiku tidak marah.dia gelak dengan kuat.sungguh.dengan kuat!

    ayg:tak sampai hati alg nk biarkan pelampung tu terapung sekeliling a famosa water world.karang iki tertidur dlm tu pula..haha..
    susu macam dadih?em..aygkan farmasi,farmasi ada jual dadih?

    oya:oya gain knowledge bebetul ya,insyaAllah buleh.buleh refer sue,sya dan watie (sukati sebut nama diorg..hak hak)

    serindit:hak hak?haish..mana ayat yang susah difahami itu..meh kujelaskan dengan font kaler merah :-)

    sya:sya suke pelampung iki ye?nanti sya dtg semenanjung,kita gi reramai ye.kasi qistina pula naik pelampung :-) sya,semoga maju jaya dlm breastfeeding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: